Over Linda

Linda Ooms werd geboren op 5 april 1983 in Warnsveld. Al van kleins af aan is ze fanatiek bezig met sporten. Het begon allemaal met ballet. Al jong was ze een talent hierin. Linda kon zelfs naar de balletacademie, maar naar een bezoek met paps aan de sportschool was Linda helemaal gek van kickboksen. Ze was negen jaar toen ze met kickboksen begon. Na harde trainingen en vele wedstrijden wist Linda het voor mekaar te krijgen om wereldkampioen muay thai in de gewichtsklasse -52.16 kg te worden tegen Michelle Preston uit New Zeeland. Sport en studie heeft Linda altijd kunnen combineren door haar inzet en doorzettingsvermogen. In 2007 behaalde Linda haar Mastertitel: Master of Biomedical Sciences (hoofdvak bewegingswetenschappen) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op dit moment werkt ze aan twee dingen: Promoveren en hard trainen voor haar Olympische doel: Boksen op de Olympische spelen in Londen 2012.

Linda werd op 5 april 1983 geboren te Warnsveld. Ze studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen waar ze haar Master of Biomedical Science diploma behaalde.

Momenteel werkt ze als onderzoekster bij het NIVEL in Utrecht waar ze onder andere bezig is met promoveren.

Niet is Linda alleen druk met haar werk, maar is ze ook nog eens fanatiek in het beoefenen van verschillende sporten, zoals boksen, kickboksen en hardlopen. Ze is zelfs zo nu en dan op de posbank te vinden op haar racefiets.