Werk

Linda werkt als onderzoekster bij het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).

Momenteel is ze bezig met het volgen van een aantal laagdrempelige sportconcepten, die speciaal zijn ontwikkeld om de minder actieve Nederlanders in beweging te krijgen. Deze sportconcepenten zijn ontwikkeld in het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) en worden in een periode van 3 jaar overal in Nederland geimplementeerd. Linda onderzoekt de effecten van deze sportconcepten op bewegen en daarnaast kijkt ze naar het proces (wat zijn succes- en faalfactoren bij de implementatie). Hiervoor werkt zij samen met NOC*NSF en verschillende sportbonden, zoals de Atletiekunie, Judo Bond Nederland (JBN), en de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo).

De data die Linda verzamelt tijdens dit project zal zij ook gebruiken voor haar doctoraal. Haar eerste artikel heeft ze zojuist ingediend bij het wetenschappelijke tijdschrift Medicine and Science in Sports and Excerise.

Linda werd op 5 april 1983 geboren te Warnsveld. Ze studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen waar ze haar Master of Biomedical Science diploma behaalde.

Momenteel werkt ze als onderzoekster bij het NIVEL in Utrecht waar ze onder andere bezig is met promoveren.

Niet is Linda alleen druk met haar werk, maar is ze ook nog eens fanatiek in het beoefenen van verschillende sporten, zoals boksen, kickboksen en hardlopen. Ze is zelfs zo nu en dan op de posbank te vinden op haar racefiets.